Kasvojen lihakset

Kasvoissasi on noin 50 erikokoista lihasta. Ne muodostavat kasvojesi rakenteen.

Osa lihaksista työskentelee koko päivän, kun teet erilaisia ilmeitä joko tietoisesti tai tiedostamattasi: hymyilet, mutristat suutasi, puhut, naurat, siristät silmiäsi, nostat kulmakarvojasi tai kurtistat otsaasi. Osa lihaksista on puolestaan vähemmällä käytöllä – tai jopa kokonaan ilman tekemistä.

Kasvolihakset voidaan jakaa kolmeen ryhmään: kaulan alueen lihaksiin, ilmelihaksiin ja kallonpohjan lihaksiin.

Kaulan alueen lihakset vaikuttavat kasvojesi ja leukasi muotoon, poskien muotoon ja huulten täyteläisyyteen. Niitä ovat mm. leukalihakset, suun kehälihas, suupielen alasvetäjälihakset sekä kaula-alueen lihas.

Ilmelihakset tarkoittavat sitä kasvojen osaa, jolla muodostat suurimman osan ilmeistäsi: poskipäälihaksia, purulihaksia, hymylihaksia ja nenälihaksia. Myös nämä lihakset vaikuttavat poskiesi muotoon ja jäntevyyteen sekä huultesi muotoon ja täyteläisyyteen. Ne vaikuttavat myös nenäsi toimintaan.

Kallonpohjan lihaksiin kuuluvat mm. silmien kehälihakset, otsalihas, ohimo- lihakset ja kulmakarvojen kurtistajalihakset. Ne vaikuttavat kasvojesi yläosan toimintaan ja ulkonäköön.

Osa lihaksista on pieniä, kuten esimerkiksi kaksi pikkuriikkistä yläluomen liikkumiseen vaikuttavaa lihasta. Osa lihaksista on puolestaan suuria, kuten purentalihaksiin kuuluva ohimolihas.

Kuten kaikkien kehosi lihasten kohdalla, myös kasvolihaksiin pätee yksi sääntö: jos et käytä lihasta, se heikentyy. Kasvoissa lihaksen heikentyminen näkyy sen roikkumisena.

Kasvojooga auttaa vaikuttamaan siihen, että kasvojesi lihakset paitsi säilyvät hyvässä kunnossa, ja siihen, että ne harjaantuvat tasaisesti. Paras tapa treenata kasvojen lihaksia onkin harrastaa kasvojoogaa.

***

Paras tapa treenata kasvojen lihaksia on tehdä kasvojoogaa. Liity siis mukaan Kasvojooga.fi VIP-jäseneksi muiden kasvojoogaa harrastavien seuraan! Liity heti tänään. Pääset heti kokeilemaan näitä tehokkaita liikkeeitä, valmiita treeniohjelmia, lataamaan Kasvojoogaa!-oppaan ja tutustumaan jäsenalueen muuhun sisältöön. Jäsenalueelle tulee uutta sisältöä ja uusia treeniohjelmia joka kuukausi. Voit irtisanoa jäsenyyden milloin tahansa, ilman sitoumuksia. Tule mukaan VIP-alueelle tästä linkistä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *