Kasvojooga ei ole suorittamista. Tarkoitus ei ole tehdä liikkeitä otsasuoni tykittäen ja stressitasot koholla.

Kasvojooga on hetki omaa aikaa. Teet liikkeet tietoisesti ja rauhallisesti. Keskityt tunteeseen, siihen, mitä liikkeet kasvoillasi saavat aikaan. Miltä liikkeen tekeminen tuntuu? Missä se tuntuu? Mitkä lihakset liikkuvat?

Kasvojooga eroaa tavallisesta kasvojumpasta siinä, että kasvojoogassa mukana on myös tietoinen keskittyminen hengittämiseen.

Tietoinen hengittäminen on osa kasvojoogaa. Joudut käyttämään kasvojesi lihaksia uudella tavalla, ja mieli tekisi keskittyä vain liikkeen suorittamiseen. Silloin pidättää helposti hengitystä liikkeen tekemisen ajan ja vain suorittaa tekemistä.

Kasvojoogassa tärkeää on kuitenkin se, että sekä hengittäminen että liikkeen tekeminen kulkevat käsi kädessä. Yksinkertaisimmillaan se on sitä, että muistat hengittää liikkeitä tehdessäsi normaalisti. Se ei ole sen vaikeampaa.

Kun liikkeiden tekeminen sujuu hyvin ja liikeradat ovat jo “automaattisempia”, voit tuoda hengittämiseen lisää tietoisuutta ja syvyyttä.

Aivan kuin kehon joogassa, kasvojooga ei ole koskaan valmista. Voit aina keskittyä tuomaan vielä enemmän tietoisuutta hengittämiseen – tai vielä enemmän tietoisuutta liikkeen tekemiseen.

Siksi kasvojooga antaa haastetta myös pidempään kasvojoogaa harrastaneille. Ja toisaalta, se on tarpeeksi helppoa, että myös vasta-alkajat onnistuvat hyvin liikkeiden tekemisessä ja tulosten saamisessa.

Kasvojooga on siis paitsi fyysinen lihasten treenaamishetki, samalla myös pieni tietoisuusharjoitus, tietoisen läsnäolon hetki. Kuten eräs asiakkaani totesi: ”Kasvojoogaharjoittelu on kokonaisvaltaista hyvän olon olemista.” Eikä sitä sen paremmin voisi kuvata. ♡

***

Liity mukaan Kasvojooga.fi VIP-jäseneksi muiden kasvojoogaajien seuraan! Pääset heti kokeilemaan treeniohjelmia, lataamaan Kasvojoogaa!-oppaan ja tutustumaan jäsenalueen muuhun sisältöön. Jäsenalueelle tulee uutta sisältöä ja uusia treeniohjelmia joka kuukausi. Voit irtisanoa jäsenyyden milloin tahansa, ilman sitoumuksia. Tule mukaan VIP-alueelle tästä linkistä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *