Kuinka kasvojooga tuli osaksi elämääni

Tutustuin itse kasvojoogaan huomattuani, että kasvoni näyttivät väsyneiltä, roikkuvilta ja ryppyisiltä. Näytin todella paljon ikäistäni vanhemmalta, vaikka olin silloin vasta 35-vuotias.

Valvominen pienten lasten kanssa, jokapäiväiset napostelut ja sokeriherkut, pitkäaikainen stressi ja se, etten ollut pitänyt itsestäni huolta, näkyivät selvästi.

Peilistä katsoi vastaan väsynyt katse, leuan alla heiluva heltta, bulldog-posket, roikkuvat silmäluomet, turpeat silmät ja syvät otsakurtut. Olin todella väsyneen ja ikääntyneen näköinen. Kun vielä hiukset harmaantuivat samaa tahtia, en juurikaan nauttinut enää peiliin katsomisesta.

Kenestäkään ei ole kiva huomata sellaisia muutoksia itsessään. Aloin kiireesti etsimään tietoa erilaisista kiristävistä ja kohottavista voiteista, seerumeista, kauneushoitoloiden hoitotarjonnasta ja salaa selvittelin jopa kasvoleikkauksen hintoja.

Mikään niistä ei kuitenkaan tuntunut hyvältä ratkaisulta. Halusin jotain luonnollisempaa ja jotain voiteita tehokkaampaa.

Normaalia aamujumppaani tehdessä sain sitten oivalluksen: jos haluan kiinteyttää mitä tahansa kohtaa kehossani, treenaan sen alueen lihaksia. Jos haluan pienemmän vatsan, treenaan vatsalihaksia. Jos haluaisin kiinteämmän takapuolen, tekisin kyykkyliikkeitä. Jos haluan pienemmät käsivarsien allit, treenaan käsivarren lihaksia. Ehkäpä sama toimisi myös kasvoihin?

Löysin netistä erilaisia kasvojumppa- ja kasvojoogaliikkeitä. Innostuin kokeilemaan niitä. Harjoittelin peilin edessä ja testailin miltä eri liikkeet tuntuvat. Yllätys oli aikamoinen, sillä ne todella tuntuivat, ja paljon enemmän kuin mitä osasin odottaa!

Huomasin käyttäväni sellaisia kasvojen lihaksia, joita en ollut käyttänyt pitkään aikaan – ja siltä se myös tuntui. Koko kasvojani tuntui kihelmöivän, silmien ympäryslihasten olemassaolo tuli tietoisuuteen ja poskiani poltteli. Oloni tuntui samalta kuin olisin mennyt ensimmäistä kertaa kuntosalille, tehnyt kunnon voimatreenin, nukkunut yön ja huomannut seuraavana päivänä, että kehossa todellakin ON lihaksia. Ja tämä kaikki tapahtui kasvoissa!

Kasvoni alkoivat näyttää treenaamisen myötä kokonaisuudessaan paremmilta. Puolisoni ja ystäväni kommentoivat freesimpää ulkonäköäni. En osannut nimetä mitään yksittäistä asiaa, mikä olisi muuttunut; ainoastaan sen, että peilistä katsoi takaisin hieman erilainen, pirteämmän näköinen nainen kuin tähän asti.

Kasvojeni iho kirkastui. Poskipääni olivat korkeammalla kuin vielä muutama päivä sitten. Leukalinjani tuli esille. Nenäni kaventui, otsaryppyni vähentyivät ja silmäluomeni eivät enää roikkuneet niin pahasti kuin aikaisemmin. Suurimman muutoksen tunsin, kun pesin kasvojani. Yhtäkkiä kasvoni tuntuivat paljon kapeammilta kuin aikaisemmin.

Olen ollut todella onnellinen ja tyytyväinen kasvojoogaan ja sen vaikutuksiin. Kasvojooga kuuluu nyt aamurutiineihini yhtä kiinteänä osana kuin hampaiden pesu.

Tämä rutiini auttoi myös silloin, kun sairastuin muutama vuosi sitten vakavasti. Sairaus kuihdutti minua, ja se tottakai näkyi (ja näkyy toistaiseksi edelleen) myös ulkonäössäni. Voin rehellisesti sanoa, että ilman kasvojoogaa näyttäisin nyt aivan toisenlaiselta, eikä hyvällä tavalla.

Vaikka ihoni ulkonäössä näkyy edelleen niitä stressijälkiä, joita sairaus jätti jälkeensä, ja ravinnon imeytymishäiriö estää kehoani saamasta niitä ravintoaineita, joita ihon optimaalinen hyvinvointi kaipaisi, olen tyytyväinen peilissä näkyviin kasvoihin. Ilman kasvojoogaa saattaisin ajatella toisin.

Nykyisin teen kasvojoogaa viisi kertaa viikossa, aina aamutoimien yhteydessä. Käyn läpi lämmittelyn lisäksi yhden kasvojen osa-alueen harjoitukset, ja mikäli aikaa on, parhaita paloja myös muista osioista.

Aikaa tähän menee 3-10 minuuttia, päivästä ja fiiliksestä riippuen. Kahtena päivänä viikossa pidän vapaapäivän, jotta lihakset saavat levätä ja palautua viikon treeneistä.

Olen samalla kehitellyt uusia liikkeitä, kokeillut mikä toimii ja mikä ei, ja kehittänyt oppimiani tekniikoita eteenpäin.

Huomaan lähes päivittäin positiivisia muutoksia kasvoissani. En siis ole vielä missään mielessä “valmis” – mutta tiedän, että mitä säännöllisemmin teen kasvojoogaa, sitä kiinteämpinä kasvoni pysyvät. Ja jos teen kasvojoogaa useammin, tulee tuloksiakin nopeammin. Tämä onkin mielestäni kasvojoogan paras puoli: nopeat tulokset varsin pienellä vaivalla.

Kasvojooga on todellakin huikean tehokas keino kasvojen kohotukseen. Liikkeet ovat tehokkaita ja niiden vaikutus näkyy nopeasti. Ulkonäkö piristyy ja kasvot kiinteytyvät. Kannattaa kokeilla!

– Marja Shanti Bonn, kasvojoogaohjaaja

***

Liity mukaan Kasvojooga.fi VIP-jäseneksi muiden kasvojoogaajien seuraan! Pääset heti kokeilemaan treeniohjelmia, lataamaan Kasvojoogaa!-oppaan ja tutustumaan jäsenalueen muuhun sisältöön. Jäsenalueelle tulee uutta sisältöä ja uusia treeniohjelmia joka kuukausi. Voit irtisanoa jäsenyyden milloin tahansa, ilman sitoumuksia. Tule mukaan VIP-alueelle tästä linkistä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *