Kuka on Marja ja miten Kasvojooga.fi sai alkunsa?

Olen Marja Shanti Bonn, kasvojoogaohjaaja ja Kasvojooga.fi perustaja. Kuva tuossa vieressä on kuuden vuoden takaa. Tähän väliin mahtuu kaksi muuttoa, vakava sairastuminen, siitä hitaasti toipuminen ja kuntoutuminen, henkinen kasvu, joogan löytäminen, meditaatioon rakastuminen, oman itseni kuoriminen esille monien sipulikerrosten alta, lasten kasvaminen taaperoista teineiksi, ja kaiken kaikkiaan Elämää isolla E:llä. Päivitän kuvan enemmän ajan tasalle, kun koronatukka on leikattu siistimmäksi ja lempikuvaajani ottaa taas asiakkaita vastaan.

Kasvojooga tuli elämääni reilut 7 vuotta sitten. Kasvojooga auttoi minua rakastamaan peilikuvaani. Stressaantuneesta, kasvoiltaan roikkuvasta, “kilometrit näkyy naamasta”, ruuhkavuosia elävästä pienten lasten äidistä kasvoi kasvojoogan harjoittamisen myötä itsemyötätuntoinen, hyväksyvä, kiinteiden poskipäiden, onnellisesti keski-ikäistyvä nainen.

Sairauteni kuihdutti minua ja se näkyi ja näkyy osittain edelleen myös ulkonäössäni. Vanhenin hetkessä useita vuosia. Voin rehellisesti sanoa, että ilman kasvojoogaa näyttäisin nyt aivan toisenlaiselta, selkeästi ikääntyneeltä ja olomuodoltani väsyneeltä. Sen sijaan kasvoni ja itsetuntoni voivat nyt hyvin.

Kasvojoogan rauhallisuus ja se, ettei sitä tarvitse suorittaa, ovat itselleni merkityksellisiä asioita kasvojoogaamisessa. Kasvojoogaharjoitus on pieni tietoisen läsnäolon hetki. Nautin siitä. Haluan tuoda tämän saman hyvän olon hetken saataville myös muille 40+ vuotiaille naisille.

Haluan, että yhä useampi keski-ikää lähestyvä tai sen pyörteissä oleva nainen voi peiliin katsoessaan kokea olevansa kaunis ja arvokas juuri sellaisena kuin on.

Sen sijaan, että etsimme peilistä aina vain virheitä ja keskitymme siihen, mikä on “väärin” tai huonosti, tai kuka on tuo vieraalta, vanhentuneelta, vaikuttava naama joka peilistä katsoo vastaan, voikin peiliin katsoessa kokea huumaavan “VAU mikä nainen!” -tunteen.

Tavoitteenani on auttaa 3333 naista kokemaan tuon upean VAU-tunteen.

Kasvojooga kiehtoo minua myös siksi, että se auttaa koko kehoa rentoutumaan. Siinä on mukana tietoinen hengitys, joka rauhoittaa ylikierroksilla kulkevaa autonomista hermostoa. Harjoitus itsessään on parhaimmillaan pieni meditatiivinen hetki, jossa tuntee, miten lihakset työskentelevät ja mieli lepää.

Kasvojoogaa on erilaisia. Kuvaisin tätä harjoittamaani kasvojoogaa kasvojoogan astanga-versioksi. Liikkeet ovat dynaamisia, fyysisiä ja liikunnallisia. Samaan aikaan ne laajentavat tietoisuutta itsestä. Tämä versio kasvojoogasta sopii parhaiten niille, jotka haluavat hieman intensiivisempää treeniä ja tehdä siitä parhaimmillaan meditatiivisen kokemuksen.

Tällaista kasvojoogaa ei ollut suomeksi tarjolla vielä silloin, kun itse hain tietoa ja oppia kasvojoogasta. Kirjoitin Kasvojoogaa!-oppaan ensimmäisen kerran vuonna 2016, ja se oli silloin ensimmäinen suomenkielisen kasvojoogin tekemä opas kasvojoogaan. Nyt Kasvojoogaa-opas on päivitetty versioon 2.0. Siihen pääset tutustumaan joko tilaamalla itse oppaan (sähköinen, voit ladata sen omalle laitteellesi) tai liittymällä Kasvojooga.fi VIP-jäseneksi, jolloin opas on osa jäsenyysetuja.

Kasvojooga on antanut minulle paljon. Toivon, että näiden sivujen ja Kasvojooga.fi-kokonaisuuden avulla voin jakaa tätä eteenpäin muille.

VAU-tunteen takia, Kasvojooga.fi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *