Miten rypyt muodostuvat?

Liikutat kasvojasi koko päivän ajan, joskus myös yöllä unissasi. Osa liikkeistä on tietoisia, mutta osan liikkeistä teet alitajuisesti.

Kun teet samaa liikettä uudelleen ja uudelleen, ihoon alkaa muodostua tuosta liikkeestä johtuvia juonteita. Juonteet ovat ensin hyvin pieniä. Ajan myötä ne alkavat näkyä myös silloin, kun kasvosi ovat rentoina. Lopulta juonteiden kohdalle muodostuu ryppy.

Ilmerypyt ovat niitä ryppyjä ja juonteita, joita tulee kasvoillesi tiettyjen jatkuvasti toistuvien ilmeiden seurauksina. Nämä ilmeet toistuvat kasvoillasi usein tiedostamattasi.

Ilmeryppyjä aiheuttavat mm.

  • erilaiset maneerit ja alitajuiset tavat, kuten kulmien kurtistaminen, otsan rypistäminen puhuessa, silmien siristely näyttöpäätetyössä, pään kallistaminen aina samaan suuntaan, suun mutristaminen jne.
  • nukkuminen jatkuvasti samassa asennossa tai sama puoli kasvoista tyynyä vasten
  • tietyn ilmeen ylläpitäminen jatkuvasti
  • hampaiden pureminen yhteen tai narskuttelu
  • pitkäkestoiset tunnetilat ja varsinkin kasvoja alaspäin vetävät tunteet kuten viha, suru tai pelko

Nämä ilmeryppyjä muodostavat ilmeet ovat yleensä täysin automaattisia. Olet tottunut tekemään tietyn ilmeen aina tietyssä tilanteessa. Liike on lihasmuistissa ja aktivoituu tiedostamattasi.

Kasvojen ryppyjen syntymiseen vaikuttaa tiedostamattomien liikkeiden lisäksi myös ihosi kollageeni- ja elastiinituotanto. Iän myötä näiden aineiden määrä ihossasi vähenee.

Hyvä uutinen on, että voit häivyttää, tai joissakin tapauksissa jopa poistaa, kasvojesi juonteet ja rypyt. Se onnistuu korjaamalla ryppyjä aiheuttavat liikkeet ja rentouttamalla kasvojen lihakset. Kasvojooga auttaa tässä.

Kasvojooga auttaa huomaamaan myös yllämainittuja alitajuisia ilmeitä. Yhtäkkiä tiedostat, että tapanasi on kurtistaa otsaasi, kun puhut, tai purra huultasi, kun kirjoitat. Ymmärrät, mistä tietyt juonteet ja uurteet kasvoillasi johtuvat. Kun huomaat nämä automaattiset liikkeet, voit halutessasi muuttaa ne.

Ryppyjen muodostumista ei voi täysin estää, mutta niiden näkymiseen ja juonteiden voimakkuuteen voi vaikuttaa. Treenaamalla kasvojen lihaksistoa edesautat kasvojen ihon hyvinvointia, kasvojen rakenteen pysymistä nuorekkaampana ja autat kasvojesi imusuoniston toimintaa. Kaikki tuo yhdessä pitää kasvojesi ihon hyväkuntoisena ja ulkonäkösi pirteänä.

***

Liity mukaan Kasvojooga.fi VIP-jäseneksi muiden kasvojoogaajien seuraan! Pääset heti kokeilemaan treeniohjelmia, lataamaan Kasvojoogaa!-oppaan ja tutustumaan jäsenalueen muuhun sisältöön. Jäsenalueelle tulee uutta sisältöä ja uusia treeniohjelmia joka kuukausi. Voit irtisanoa jäsenyyden milloin tahansa, ilman sitoumuksia. Tule mukaan VIP-alueelle tästä linkistä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *