UKK / FAQ

.

USEIN KYSYTYT KYSYMYKSET: KASVOJOOGA & LIIKKEIDEN TEKEMINEN

Mitä kasvojooga vaatii? Pitääkö olla tietyn ikäinen tai hyvässä kunnossa?
Voit tehdä kasvojoogaa minkä ikäisenä tahansa. Vanhimmat kasvojoogan harrastajat ovat yli 90-vuotiaita!
Kasvojooga ei vaadi erityisiä taitoja tai hyvää fyysistä kuntoa. Voit tehdä liikkeet istuma-asennossa tai seisten, oman valintasi mukaan.
Osassa liikkeistä on kädet mukana antamassa lisävastusta tai tukemassa liikkeen tekemistä. Nämä liikkeet voi tehdä myös ilman käsien apua, joten kasvojooga sopii hyvin myös liikuntarajoitteisille.
Kaulan taivutukset voi puolestaan tehdä pienemmällä liikkeellä tai pitää päätä paikoillaan. Kasvojooga sopii siis todellakin kaikille.

Milloin näen tuloksia?
Jotkut näkevät selkeitä tuloksia jo yhden harjoituskerran jälkeen. Pääsääntöisesti kaikki näkevät tuloksia viimeistään kahden viikon harjoittelun jälkeen.
Näet omat kasvosi peilistä joka päivä monta kertaa, joten et välttämättä itse heti huomaa tapahtunutta muutosta. Suosittelen, että otat ennen / jälkeen kuvia, sillä niistä näet muutoksen mitä on tapahtunut.

Tarvitsenko jotain apuvälineitä?
Varsinkin aluksi kannattaa käyttää apuna seinäpeiliä, jotta varmistat, että teet liikkeet tasapuoleisesti kasvojen oikealla ja vasemmalla puolella, ja että et rutista otsaasi tai suutasi keskittyessäsi. Muita lisävarusteita kasvojoogan tekemiseen ei tarvita. Kasvojoogaa onkin helppo tehdä missä vain ja milloin vain.

Milloin kasvojoogaa tehdään: aamulla, päivällä vai illalla?
Voit tehdä kasvojoogaa mihin aikaan vuorokaudesta tahansa. Jotkut pitävät sen rentouttavasta vaikutuksesta ja tekevät harjoitukset illalla päivän päätteeksi; toiset taas nauttivat sen piristävästä vaikutuksesta ja tekevät harjoitukset aamulla. Jotkut tekevät kasvojoogaa sekä aamulla että illalla. Itse kuulun aamujoogailijoiden ryhmään.
Helppo tapa ottaa kasvojooga osaksi päivän rutiineja, on tehdä harjoitukset aamu- tai iltatoimien yhteydessä, hampaiden pesun jälkeen. Viiden minuutin harjoittelu hampaiden harjauksen jälkeen on hyvä muistisääntö. Pian kasvojoogasta tuleekin yhtä luonteva osa päivän toimintoja kuin kasvojen pesusta tai muista aamu-/iltatoimista.

Miten pitkiä harjoitukset ovat?
Yhdessä yksittäisessä harjoituksessa kestää noin puoli minuuttia. Kaikkien VIP-jäsenyysalueella ja Kasvojoogaa!-oppaassa opastettujen liikkeiden läpikäymisessä kestää noin 15-25 minuuttia.
VIP-jäsenalueella ja Kasvojoogaa!-oppaassa harjoitukset esitellään osa-alueittain: päänahka ja otsa, silmät, posket, suun ympärys, huulet, sekä leuan ja kaulan alueen liikkeet. Yhdessä tällaisessa osiossa menee aikaa noin 2-5 minuuttia.

Millaisia treeniohjelmia kasvojoogassa on?
Testattuja treeniohjelmia löytyy kasvojoogan VIP-jäsensivuilta. Voit ostaa niitä myös erikseen näiltä sivuilta. Voit myös tehdä liikkeistä itsellesi sopivan harjoitusohjelman keskittyen omiin ongelma-alueisiisi.
Jos sinulla on esimerkiksi roikkuvat posket, voit keskittyä poskilihaksia vahvistaviin liikkeisiin 4-5 kertaa viikossa kuukauden ajan. Siinä ajassa näet merkittävän muutoksen. Kannattaa kuitenkin tehdä myös muiden alueiden liikkeitä esimerkiksi kerran viikossa, jotta kasvot kehittyvät tasaisemmin.
Monet käyvät läpi yhden alueen päivässä: maanantaina päänahka ja otsa, tiistaina silmät, keskiviikkona posket, torstaina suu, perjantaina huulet ja lauantaina kaulan alueen liikkeet. Näin viikon aikana tulee käytyä läpi koko kasvot.

Pitääkö kaikkia liikkeitä tehdä joka päivä?
Kaikkia liikkeitä ei tarvitse tehdä joka päivä. Voit valita esimerkiksi vain tietyn kasvojen alueen, jonka liikkeitä teet kyseisenä päivänä. Voit myös tehdä jokaiselta osa-alueelta 1-2 liikettä joka päivä. Voit itse valita ne liikkeet, mitä minäkin päivänä teet.

Tykkään joistakin liikkeistä, mutta en kaikista. Täytyykö minun tehdä kaikkia liikkeitä vaikka en pitäisi niistä?
Sinun ei tarvitse tehdä kaikkia liikkeitä saadaksesi tuloksia kasvojoogalla. Itsellänikin on suosikki- ja inhokkiliikkeitä.
On kuitenkin hyvä, jos edes silloin tällöin teet kaikki oppaan liikkeet läpi. Tilanne on sama kuin minkä tahansa muun lihastreenin kanssa: kaikki vatsalihasliikkeet eivät välttämättä ole suosikkejasi, mutta yhdessä ne auttavat sinua saamaan litteämmän vatsan.
Jos jokin liike tuntuu epämiellyttävältä, tee se pienemmillä toistoilla ja pienemmällä kasvojen liikkeellä. Älä vie kasvoja ääriasentoon. Liikkeiden ei ole tarkoitus sattua. Jos tunnet kipua, lopeta liikkeen tekeminen.

Entä jos en pysty liikuttamaan kasvolihaksiani?
Joidenkin liikkeiden tekeminen voi tuntua aluksi haastavalta. Liikutat sellaisia lihaksia, joita et välttämättä ole liikuttanut pitkään aikaan. Tähän on vain yksi apukeino: harjoittele, harjoittele, harjoittele.
Mitä useammin kasvojoogaa teet, sitä nopeammin opit liikkeet ja erotat kasvojen eri lihakset toisistaan. Lopulta osaat eriyttää juuri sen lihaksen, mitä liikkeessä on tarkoitus voimistaa.

Saako kasvojoogan tekemisestä ryppyjä?
Ei, et saa kasvojoogan tekemisestä ryppyjä. Kasvojen liikuttaminen ja kasvolihasten käyttäminen lyhytaikaisesti ei aiheuta ryppyjä.
Ryppyjä syntyy siitä, että kasvot tekevät toistuvasti samaa liikettä tai ikään kuin “jämähtävät” tiettyyn asentoon.
Itselleni syntyy esimerkiksi helposti ryppyjä otsaan, sillä kurtistelen otsaani aina puhuessani. Siitä on tullut tapa, mikä ajan saatossa luo ryppyjä. Kasvojooga auttaa tässäkin: kiinnitän nykyisin enemmän huomiota siihen miten käytän otsaani ja rentoutan sen, jos huomaan kurtistelevani.
Koska kasvojoogan jokainen liike kestää alle minuutin ja liikkeet vaikuttavat lihaksiin keskitetyllä tavalla, kasvojooga ei aiheuta ryppyjä. Harjoittele liikkeitä peilin edessä, niin näet, että teet liikkeet oikein.

Äidilläni on kaksoisleuka ja huomaan, että minullekin alkaa muodostua sellainen. Auttaako kasvojooga tällaiseen perittyyn ominaisuuteen?
Kyllä! Itse asiassa omat vanhempasi ovat hyvä mittari siitä, miten itse saatat tulla kasvoiltasi vanhenemaan. Koska tiedostat mitä ongelmia kasvoillesi voi tulla, voit ehkäistä niitä. Työskentele niiden alueiden kanssa, joihin haluat muutosta tai joiden ongelmia haluat ehkäistä. Kasvojooga auttaa näihin ongelma-alueisiin tehokkaasti.

USEIN KYSYTYT KYSYMYKSET: VIP-JÄSENALUE

Mitä tuloksia voin odottaa?
Kasvojooga auttaa sinua kiinteyttämään kasvojesi lihaksia. Tulet näyttämään nuoremmalta, pirteämmältä ja elinvoimaisemmalta. Mitä ahkerammin harjoittelet, sitä nopeammin tulokset näkyvät. Jäsenalueella on tehokkaita harjoitusohjelmia, kuvalliset ohjeet liikkeiden tekemiseen ja paljon muuta sisältöä. Jäsenalueelle tulee lisäksi uutta sisältöä joka kuukausi.

Miten kauan materiaali on käytettävissäni?
Sinulla on pääsy kaikkeen jäsenmateriaaliin niin kauan kuin olet aktiivinen jäsen, eli olet maksanut kuukausittaisen tai vuosittaisen jäsenmaksusi. Voit liittyä myös elinikäiseksi VIP-jäseneksi, jolloin sinulla on ikuinen pääsy jäsenalueen materiaaleihin. Kaikki jäsenmateriaalit löytyvät jäsenalueelta, jonne kirjaudut omalla laitteellasi. Kaikki omalle laitteellesi lataamasi tiedostot ovat sinun, vaikka jäsenyytesi loppuisi.

Jos haluan tehdä kasvojoogaa mökillä, autossa tai lentokoneessa, mutta minulla ei ole siellä nettiyhteyttä, jotta voisin katsoa samalla ohjeita. Miten menettelen?
Voit ladata Kasvojoogaa! -opaskirjan tai erilliset harjoitusmonisteet (pdf) omalle laitteellesi. Näin ohjeet ovat aina käytettävissäsi, olitpa missä tahansa.
Kasvojooga.fi:n jäsenyyden sivuvaikutuksena monet ovat oppineet olemaan armollisempia itseään kohtaan, kohottamaan itsetuntoaan, näkemään oman kauneutensa. Kaikki tämä heijastuu myös arkielämääsi ja hyvinvointiisi monilla eri tavoilla. Kasvojooga on portti kokonaisvaltaiseen hyvinvointiin, jos niin haluat.

Miten liityn jäseneksi?
Mene VIP-jäsenyyssivustolle tästä linkistä. Klikkaa ”Liity jäseneksi”. Sivupalkkiin avautuu ostosivu. Valitse kuukausimaksu, vuosimaksu tai kertamaksu (ainaisjäsen). Kerro haluatko maksaa kortilla vai PayPalin kautta. Korttimaksut käsittelee Stripe, joka on luotettava kansainvälinen maksuvälityspalvelu. Hyväksy tilaus- ja toimitusehdot. Kerro, haluatko meiltä uutiskirjeen. Ja paina sen jälkeen ”Pay xx €” nappia (jossa xx on siis joko kuukausi-, vuosi- tai ainaisjäsenyyden summa).
Kuukausimaksu veloitetaan jatkossa tililtäsi kerran kuukaudessa. Vuosimaksu veloitetaan kerran vuodessa. Ainaisjäsenen kertamaksu veloitetaan vain kerran.
Maksun saajana omalla korttitositteellasi näkyy Kasvojooga tai Stripe tai PayPal, riippuen valitsemastasi maksunvälityspalvelusta.

Onko korttitietojen antaminen turvallista?
On. Jäsensivusto on suojattu. Maksunvälityspalveluina toimivat Stripe ja PayPal ovat kansainvälisesti luotettuja ja arvostettuja yhtiöitä. Esimerkiksi Hesburger ja Adidas käyttävät maksunvälityspalveluna Stripeä. Voit lukea niistä lisää osoitteista www.stripe.com ja www.paypal.com.

Entä jos haluan irtisanoa jäsenyyteni?
Voit irtisanoa jäsenyytesi milloin tahansa ilmoittamalla siitä meille sähköpostilla asiakaspalvelu@kasvojooga.fi. Jäsenyytesi päättyy kuluvan laskutuskauden loppuun.
Tee irtisanominen viimeistään 2-3 päivää ennen laskutuskauden alkamista. Sillä varmistetaan, että irtisanominen ehtii kirjautua järjestelmään ajoissa, eikä sinulta veloiteta enää seuraavan kuukauden/vuoden maksua. Tulevaisuudessa irtisanominen onnistuu myös jäsenalueen kautta, mutta toistaiseksi joudumme toimimaan sähköposti-ilmoituksen kautta.

Minulla on jokin muu kysymys koskien jäsenaluetta, mihin voin ottaa yhteyttä?
Ota yhteyttä asiakaspalveluumme osoitteeseen asiakaspalvelu@kasvojooga.fi. Vastaamme mahdollisimman pian, viimeistään 24h kuluessa.